Sastojci za koru:

150 g brašna,

25 g šećera,

125 g putera,

kašika vode,

kašika kisele pavlake.

Fil:

200 g kisele pavlake,

100 g šećera u prahu,

4 jaja,

1 kašika banana,

12 kašika limunovog soka,

2 limuna.

Priprema:

  1. Zamijesiti sve dobro sastojke za koru, tijesto zaviti u providnu foliju i ostaviti u frižider pola sata. Tanki okrugli pleh posuti brašnom i ravnomjerno rasporediti koru da bude tanko.
  2. Izbockati na nekoliko mjesta viljuškom, na tijesto stavite papir za pečenje ili foliju i pecite na 190 stepeni 15 minuta. Izvadite tijesto iz rerne, maknite papir ili foliju i stavite umućeni fil.
  3. Za fil izmutiti sve sastojke postepeno dodavajući, na kraju dodati sok od limuna i sitno rendane kore limuna, sve dobro izmiješati i preliti po kori. Masa ce biti rijetka, ali ne brinite prilikom pečenja će se lijepo stegnuti.
  4. Kolač se peče na 190 stepeni oko 20 minuta. Dobro ohladite, i pospite obilno šećerom u prahu.