Sastojci za koru:

5 jaja,

5 kašika šećera,

5 kašika brašna,

kakao (prema želji, ukoliko želite tamniju koru).

Agda za koru:

1 čaša vode,

1 čaša šećera.

Fil:

1 l mlijeka,

12 kašika brašna,

1 margarin,

350 g šećera u prahu.

Glazura:

100 g čokolade za kuhanje,

2/3 kašike ulja.

Priprema:

  1. Sastojke za koru sjediniti i napraviti finu smjesu te je izliti u kalup za pečenje i ispeći. Dok se kora peče, pripremiti agdu i preliti prethodno pečenu koru.
  2. Za pripremu fila, u šerpu staviti 1 l mlijeka i 12 kašika brašna te od njih napraviti puding i ostaviti da se hladi. U međuvremenu sjediniti margarin i šećer u prahu. Kad se puding ohladio, sjediniti ga sa smjesom od margarina i šećera. Kad je fil gotov, premazati koru.
  3. Glazuru napraviti tako da istopite 100 grama čokolade sa 2/3 kašike ulja. Kad je glazura gotova, preliti kolač. Kolač ostaviti u frižideru do posluživanja.