Sastojci za kore: 

 

5 bjelanaca,

puding od vanile,

kašika mljevenog lješnika,

5 kašika šećera,

3 kašike ulja.

 

Fil: 

 

7 dl mlijeka,

5 žumanaca,

2 pudinga od vanile,

120 g šećera u prahu,

2 kesice vanilin šećera,

100 g maslaca,

2 dl čvrsto mućene slatke pavlake,

3 banane.

 

Priprema:

 

  1. Bjelanca umutite u čvrst snijeg lagano dodajući šećer, zatim ulje, puding u prahu i mljeveni lješnik. Kalup veličine 24 cm obložite papirom za pečenje, izlijte smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 160 stepeni oko 25 minuta.

 

  1. Koru prohladite i prerežite na 3 jednaka dijela, pažljivo, jer će biti izuzetno tanke. Od ukupne količine mlijeka za fil odvojte 1,5 dl, pa razmutite puding, žumanca i vanilin šećer.

 

  1. U provrelo mlijeko ulijte smjesu pudinga i kuhajte dok se potpuno ne zgusne. Kad se fil ohladi, umutite maslac i šećer u prahu, a u drugoj posudi slatku pavlaku. Prohlađenom filu dodajte maslac i šećer i na kraju slatku pavlaku.

 

  1. Premažite svaku koricu filom i tanko isječenim bananama. Na kraju tortu premažite filom sa svih strana, po želji ukrasite šlagom ili krupno rendanom bijelom čokoladom.