Kora:
7 jaja,
7 kašika šećera,
120 g mljevenih oraha,
1 kašika brašna,
100 g rendane čokolade.
Fil:
4 jaja,
250 g šećera,
250 g margarina,
100 g čokolade,
150 g oraha,
150 g šećera za grilijaž.
Priprema:
- Od 7 bjelanaca i šećera umutiti čvrsti snijeg, zatim dodati žumanca pa lagano umiješati mljevene orahe, brašno i čokoladu.
- Peći u velikom plehu na papiru za pečenje na 180 stepeni. Kada je kora gotova, još dok je vruća staviti je na kuhinjsku salvetu i urolati.
- Pripremiti grilijaž tako što ćete šećer otopiti u šerpici i u to dodati orahe.
- Miješati dok se ne spoji sa karameliziranim šećerom. Istresti na papir za pečenje.
- Kad se ohladi samljeti, ali ne previše sitno.
- Kuhati na pari jaja sa šećerom. Kad se smjesa zgusne malo je prohladiti i dodati margarin.
- Odvojiti trećinu pripremljenog fila i umiješati je u grilijaž.
- Smjesom filovati rolat i ponovo ga urolati. Krajeve rolata isjeći koso i staviti s jedne strane i odozgo na rolat kako biste dobili oblik panja.
- U preostali dio fila umiješati 100 g rastopljene čokolade pa premazati rolat i napraviti šare slične kori drveta.