Sastojci za biskvit:

 

6 jaja,

7 kašika šećera,

6 kašika brašna,

3 kašike kakaa,

1 kašičica praška za pecivo,

1 vrećica vanilin šećera,

100 ml mlijeka,

100 ml ulja.

 

Za ganache:

400 g tamne čokolade,

400 ml slatkog vrhnja.

 

Priprema:

 

  1. Za ganache kremu zagrijati slatko vrhnje do tačke vrenja, dodati čokoladu natrganu na komadiće pa ju uz miješanje otopiti u slatkom vrhnju. Miješati dok ne postane sjajna i ravnomjerno tamna. Ganache ohladit.

 

  1. Za biskvit odvojiti bjelanca od žumanaca. Miksati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom nekoliko minuta, dodati ulje, potom prosijano brašno sa praškom za pecivo i kakaom, te postepeno mlijeko. Na kraju dodati i ručno umiješati posebno tučeni čvrsti snijeg od bjelanaca.

 

  1. Masu izliti u velik pleh od rerne preko papira za pečenje i peći u zagrijanoj rerni na 175 stepeni 15 minuta. Pečeni biskvit zajedno sa papirom na kojem se pekao prebaciti na mokru kuhinjsku krpu posutu šećerom, pažljivo skinuti papir, pa dok je biskvit još vruć saviti ga u roladu zajedno sa krpom. Pustiti da se tako u krpi ohladi.

 

  1. Ohlađeni biskvit odrolati, premazati polovinom ohlađene kreme, pa ga ponovo pažljivo zarolati u roladu. Sa svake strane rolade odrezati ukoso manji komad različite veličine, koji će stajati sa strane uz glavnu granu panja. Sve premazati i učvrstiti ostatkom kreme i ukrasiti prema želji.