Sastojci:

Tri četvrine šolje kuskusa,

2 velika zrela paradajza,

malo soli,

svježe mljeveni crni biber,

5 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja,

2 protisnuta čehna bijelog luka,

pola šolje sitno nasjeckanog svježeg začinskog bilja (bilo koja kombinacija: menta, bosiljak, vlasac, peršun),

pola šolje namrvljenog feta sira,

četvrtina šolje ugrubo nasjeckanih maslina,

malo naribane limunove korice,

3 kašike svježeg limunovog soka.

Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. U maloj posudi zakuhajte 1 šolju vode s četvrtinom kašičice soli. Kad voda zakipi maknite s vatre i dodajte kuskus. Promiješajte jednom ili dva puta i dobro poklopite. Ostavite sa strane 5 minuta da kuskus nabubri.
  2. U međuvremenu izdubite paradajz. Pomiješajte kuskus, začinsko bilje, bijeli luk, limunovu koricu, limunov sok i masline. Mješavinom napunite paradajz, posipajte ih feta sirom i pecite desetak minuta dok sir ne porumeni.