Sastojci:
500 g krompira,
200 g mladog graška,
jedna ljuta paprika,
2 kašike sjeckanog svježeg korijandera,
2 kašike ulja,
kašika kima,
kašika rendanog korijena đumbira,
sok od pola limuna,
pola kašičice soli.
Priprema:
- Krompir oguliti i isjeći na četvrtine, staviti ga u hladnu vodu, poklopiti i sačekati da prokuha. Kuhati 10 minuta, pa izvaditi i ocijediti.
- Odložiti sa strane, a u međuvremenu isjeći ljutu papriku na tanke kolutove i kratko je izdinstati na umjerenoj temperaturi u tavi na vrelom ulju. Dodati sjeme kima, promiješati i pržiti još dvije minute pa dodati i đumbir. 3.Isključiti ringlu, dodati kuhani krompir, posoliti i pažljivo promiješati da se krompir ne raspadne. Ostaviti na toploj ringli pet minuta.
- Skuhati grašak i pomiješati sa sastojcima u tavi. Iscijediti limun i na kraju začiniti korijanderom. Servirati toplo.