Sastojci:

500 g krompira,

200 g mladog graška,

jedna ljuta paprika,

2 kašike sjeckanog svježeg korijandera,

2 kašike ulja,

kašika kima,

kašika rendanog korijena đumbira,

sok od pola limuna,

pola kašičice soli.

Priprema:

  1. Krompir oguliti i isjeći na četvrtine, staviti ga u hladnu vodu, poklopiti i sačekati da prokuha. Kuhati 10 minuta, pa izvaditi i ocijediti.
  2. Odložiti sa strane, a u međuvremenu isjeći ljutu papriku na tanke kolutove i kratko je izdinstati na umjerenoj temperaturi u tavi na vrelom ulju. Dodati sjeme kima, promiješati i pržiti još dvije minute pa dodati i đumbir. 3.Isključiti ringlu, dodati kuhani krompir, posoliti i pažljivo promiješati da se krompir ne raspadne. Ostaviti na toploj ringli pet minuta.
  3. Skuhati grašak i pomiješati sa sastojcima u tavi. Iscijediti limun i na kraju začiniti korijanderom. Servirati toplo.