Sastojci:
400 g isjeckanih pilećih prsa,
pola crvenog luka,
2 sitno sjeckana čehna bijelog luka,
1 dl maslinovog ulja,
so i biber,
šoljica riže,
2 brokule,
2 čaše vode,
150 g rendanog sira.
Priprema:
- U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dinstajte crveni luk. Piletinu začinite biberom i solju pa je dodajte u tavu kad luk omekša. Kad piletina porumeni, dodajte malo bijelog luka i dinstajte još dvije minute. Pomjerite piletinu na kraj, a u sredinu dodajte još malo ulja pa malo riže i kratko je propržite.
- Dolijte 2 čaše vode, pomiješajte sve sastojke iz tave i kuhajte desetak minuta. Dodajte isjeckanu brokulu i kuhajte još 10 minuta uz povremeno miješanje. Kad brokule i riža omekšaju, sklonite tavu sa peći. Na vruće jelo narendajte sir.