Sastojci za tijesto:

250 g brašna,

100 g maslaca,

1/2 kašičice šećera u prahu,

1 jaje,

2-3 kašike jabukovog sirćeta.

Sastojci za nadjev:

500 g bundeve,

100 g  milerama,

1 dl mlijeka,

100 g šećera,

3 jajeta,

cimet,

đumbir.

Priprema:

  1. Za tijesto zajedno pomiješati brašno, šećer i maslac. Dodati jaje i sirće te zamijesiti. Po potrebi, dodati malo mlijeka. Tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti pola sata u frižideru.
  2. Bundevu očistiti i kuhati petnaestak minuta, dok ne omekša. Ocijediti i umutiti s mileramom (najbolje štapnim mikserom). Dodati šećer, jaja, mlijeko i još jednom dobro promiješati.
  3. Tijesto potom razvaljati i staviti u okrugli pleh, višak tijesta maknuti. Tijesto na dnu na nekoliko mjesta izbosti viljuškom, uliti kremastu smjesu i peći na 180 stepeni oko 45 minuta.