Sastojci za tijesto:
250 g brašna,
100 g maslaca,
1/2 kašičice šećera u prahu,
1 jaje,
2-3 kašike jabukovog sirćeta.
Sastojci za nadjev:
500 g bundeve,
100 g milerama,
1 dl mlijeka,
100 g šećera,
3 jajeta,
cimet,
đumbir.
Priprema:
- Za tijesto zajedno pomiješati brašno, šećer i maslac. Dodati jaje i sirće te zamijesiti. Po potrebi, dodati malo mlijeka. Tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti pola sata u frižideru.
- Bundevu očistiti i kuhati petnaestak minuta, dok ne omekša. Ocijediti i umutiti s mileramom (najbolje štapnim mikserom). Dodati šećer, jaja, mlijeko i još jednom dobro promiješati.
- Tijesto potom razvaljati i staviti u okrugli pleh, višak tijesta maknuti. Tijesto na dnu na nekoliko mjesta izbosti viljuškom, uliti kremastu smjesu i peći na 180 stepeni oko 45 minuta.