Sastojci:

900 g pilećih bataka,

500 g kora za pitu,

1 glavica luka,

so, biber,

začin.

Preljev:

150 ml pavlake za kuhanje,

3 kašike pavlake,

malo maslaca,

so.

Priprema:

  1. Piletinu začiniti, preliti vodom i skuhati. Meso odvojiti od kosti i isjeckati.
  2. Na malo ulja propržiti luk pa sjediniti sa piletinom.
  3. U pleh premazan maslacem redati polovinu kora za pitu. Svaku koru zgužvati, kratko potopiti u vodu u kojoj se kuhala piletina pa redati jednu do druge u pleh. Preko staviti piletinu. Preko piletine poredati preostale kore za pitu. Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.
  4. Otopiti komad maslaca i pavlaku pa sjediniti sa pavlakom za kuhanje. Posoliti. Pečenu pitu preliti preljevom pa vratiti u rernu još 5-6 minuta.