Sastojci:
Pileća salama,
suho meso,
sir (po želji),
500 g brašna,
250 ml toplog mlijeka,
50 ml ulja,
1 vrećica kvasca,
malo soli,
kečap,
origano.
Priprema:
- Od 500 g brašna, 250 ml toplog mlijeka, 50 ml ulja, 1 vrećice kvasca i malo soli zamijesiti tijesto srednje mekoće. Ostaviti 45 minuta da odstoji.
- Pileću salamu, suho meso i sir narezati na kockice.
- Tijesto podijeliti na 4 dijela. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati tijesto.
- Premazati kečapom, posuti origanom, pa na jedan kraj staviti kockice salame, suhog mesa i sira. Preklopiti i pritisnuti krajeve.
- U tavi zagrijati ulje, pa spustiti pizza „džepove“. Pržiti s obje strane dok ne porumene. Pržene staviti na papir da se ocijede od suvišne masnoće. Poslužiti s kečapom.