Sastojci:

3 srednje tikvice,

250 g feta sira,

pola veze kopra,

3 jajeta,

100 g brašna,

50 g prezli,

4 struka mladog luka,

so, biber,

ulje.

Priprema:

  1. Operite i narendajte tikvice. Stavite ih u cjediljku, posolite i ostavite oko pola sata da se ocijede. U međuvremenu, isjeckajte mladi luk i pomiješajte ga s izmrvljenim feta sirom. Dodajte sitno isjeckani kopar i brašno, biber i so, ali ne previše jer je feta slana.
  2. Dodajte umućena jaja i sve dobro sjedinite. U ovu smjesu dodajte ocijeđene tikvice i sve još jednom promiješajte. U većoj tavi zagrijte ulje, pa sipajte po kašiku smjese od tikvica i pržite oko pet minuta na svakoj strani. Stavite na kuhinjski papir da se ocijede od viška masnoće.