Sastojci:
300 g pilećeg bijelog mesa isječenog na tanke kriške,
200 g svježeg špinata,
3 kriške mekog kačkavalja,
1 kašičica putera,
1 čehno bijelog luka,
so, biber,
maslinovo ulje.
Priprema:
- Zagrijte kašičicu putera, 2 kašike ulja i bijeli luk u tavi, dodajte špinat koji ste prethodno oprali, očistili i iscijedili, dinstajte 5 minuta, blago posolite i ostavite da se ocijedi.
- Rasporedite kriške pilećeg mesa na radnu površinu. Na svaki komad mesa stavite malo dinstanog špinata i list kačkavalja, pa uvijte u rolnice, pričvrstite drvenim čačkalicama i stavite u podmazani pleh.
- Rolovano meso pecite u rerni 25-30 minuta (ili duže ako je meso deblje) na 180 stepeni. Na kraju posolite i pobiberite po želji. Servirajte uz svježe listove špinata začinjene uljem.