Sastojci:

300 g pilećeg bijelog mesa isječenog na tanke kriške,

200 g svježeg špinata,

3 kriške mekog kačkavalja,

1 kašičica putera,

1 čehno bijelog luka,

so, biber,

maslinovo ulje.

Priprema:

  1. Zagrijte kašičicu putera, 2 kašike ulja i bijeli luk u tavi, dodajte špinat koji ste prethodno oprali, očistili i iscijedili, dinstajte 5 minuta, blago posolite i ostavite da se ocijedi.
  2. Rasporedite kriške pilećeg mesa na radnu površinu. Na svaki komad mesa stavite malo dinstanog špinata i list kačkavalja, pa uvijte u rolnice, pričvrstite drvenim čačkalicama i stavite u podmazani pleh.
  3. Rolovano meso pecite u rerni 25-30 minuta (ili duže ako je meso deblje) na 180 stepeni. Na kraju posolite i pobiberite po želji. Servirajte uz svježe listove špinata začinjene uljem.