Sastojci:

250 g brašna,

210 g maslaca.

Nadjev:

2,5 dl vrhnja,

4 žumanca,

15 g brašna,

ribana korica limuna.

Priprema:

  1. Za izradu ovih tortica potrebni su mali kalupići (promjer 8-10 cm, visine 1 cm).
  2. U posudu stavite brašno i polako dodajite mlaku vodu te lagano miješajte mikserom, dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Ostavite da odstoji sat.
  3. U međuvremenu narežite maslac na tri jednaka dijela. Kada tijesto odstoji, razvaljajte ga natanko pa na njega položite maslac i ponovno ga promijesite. Postupak ponovite još dva puta. Oblikujte loptu i ostavite da odstoji još pola sata.
  4. Pripremite kremu od svih sastojaka, miješajući na laganoj vatri dok na zavri.
  5. Izvaljajte tijesto natanko i izrežite ga u obliku kalupa. Tijesto odložite u kalupe i napunite kremom. Pecite u zagrijanoj rerni na 220 stepeni. Pečene tortice posipajte šećerom u prahu.