Sastojci:
2-3 kašike ulja,
glavica luka (ili struk prase),
mrkva,
manja glavica kupusa,
paprika,
paradajz,
listić lovora,
so, biber,
1/2 kašičice mljevene paprike,
1/2 kašičice začina,
2 čehna bijelog luka,
2-3 struka peršuna.
Priprema:
- Kupus očistiti, izrezati na 4 dijela, odstraniti korijen, pa isjeći na manje komade. Luk i mrkvu sitno isjeckati, pa propržiti na ulju. Dodati kupus, lovor, posoliti i dinstati dodajući povremeno vodu.
- Poslije desetak minuta, dodati papriku isjeckanu na kockice. Nastaviti s dinstanjem dok kupus ne omekša (probati zadebljanja na listovima), pa dodati biber, začin i mljevenu papriku. Paradajz isjeckati i dodati u jelo. Promiješati i još malo poklopljeno prokuhati.
- Na kraju isjeckati u jelo bijeli luk i peršun.