Sastojci:
2 struka prase,
2 mrkva,
2 struka celera,
400 g pilećih bataka,
2 kašike maslaca,
1 glavica luka,
4 šoljice pilećeg temeljca,
1 šoljica vrhnja za kuhanje,
2 kašike kukuruzni skroba,
1 žumance,
1 šaka peršuna.
Priprema:
- Prasu ogulite, operite i narežite na tanke kolutiće. Mrkvu i celer narežite na manje komade.
- Pileća prsa narežite na kriške debljine 1-1,5 cm.
- U dubljenom loncu otopite maslac i dinstajte prasu, mrkvu, celer i sitno nasjeckani luk oko 10 min. Dodajte toliko pilećeg temeljca da prekrije povrće pa zagrijte do vrenja, bez poklopca.
- Zatim dodajte pileća prsa i poklopite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta ili dok se meso potpuno skuha. Izvadite piletinu i stavite je na tanjir te pokrijte folijom.
- U zdjelici pomiješajte vrhnje, skrob i žumance. Mješavinu dodajte u juhu i dolijte još temeljca. Neprekidno miješajte dok se juha zgusne.
- Vratite piletinu u juhu, začinite sa soli i biberom pa kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.
- Servirajte u duboke tanjire i posipajte peršunom.