Kora:

6 jaja,

6 kašika šećera,

3 kašike brašna,

6 kašika mljevenih oraha,

1 kašika prezli.

Fil:

150 g mljevenog keksa,

200 g mljevenih oraha,

6 žumanaca,

150 g margarina,

150 g šećera u prahu,

200 g soka od narandže.

Glazura:

6 bjelanaca,

200 g šećera,

6 kašika rastopljenog šećera,

malo oraha.

Priprema:

  1. Umutiti jaja sa šećerom pa dodati brašno, mljevene orahe i prezle. Umućenu masu sipati u namašćen i brašnom posut pleh i ispeći koru u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
  2. Na pari umutiti šećer u prahu i žumanca. Dodati mljeveni keks, mljevene orahe i sok. Kada se masa prohladi, dodati umućeni margarin.
  3. Za glazuru umutiti bjelanca i šećer u čvrsti snijeg pa pažljivo dodati kašiku po kašiku ušpinovanog šećera.
  4. Na ohlađenu koru staviti fil pa glazuru i po želji ukrasiti mljevenim orasima ili rendanom čokoladom.