Kora:

15 bjelanaca,

12 kašika šećera,

13 kašika mljevenih oraha,

2 žumanca,

13 kašika brašna.

Fil:

8 žumanaca,

20 kašika šećera,

5 kašika brašna,

pola l mlijeka,

250 g margarina,

3 kašike šećera u prahu,

300 g mljevenih oraha,

1 muškatni oraščić.

Priprema:

  1. Umutiti bjelanca sa šećerom pa dodati orahe, žumanca i brašno. Od toga ispeći četiri kore.
  2. Za fil umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i mlijeko i staviti da se kuha na pari. Kada je gotovo ostaviti da se ohladi, a posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i mljevenim orasima.
  3. Spojiti ove dvije mase, dodati i nairendani muškatni oraščić pa filovati tortu.
  4. Odozgo posuti mljevenim orasima.