3 sastojka koja će kuhanu rižu pretvoriti u spektakl za nepce

po Vasa Kuharica

Kuhana riža odličan je prilog mesnim i povrtnim jelima, a naročito se dobro slaže s azijskom kuhinjom. Želite li oplemeniti okus ovom standardnom prilogu, pripremite ga s dodatkom kokosovog mlijeka, limunske trave i đumbira.

Sastojci:

400 grama riže

200 ml kokosovog mlijeka iz konzerve

1 čajna kašičica soli

1 stapka limunske trave od 15 cm (zgnječena)

1 korijen oguljenog đumbira (oko 2,5 cm veličine)

1 svježi krastavac, oguljen i narezan za dekoraciju

Priprema:

  1. Stavite rižu u cjedilo, isperite je tri puta s običnom svježom vodom.
  2. U lonac s odgovarajućim poklopcem stavite rižu, kokosovo mlijeko, sol, limunsku travu, đumbir i 300 ml vode. Promiješajte da sljubite sve sastojke dok ne prokuha.
  3. Smanjite temperaturu na najmanje i kuhajte 15 minuta s poklopcem.
  4. Skinite lonac s vatre i držite lonac pokrivenim još 10 minuta da para dodatno termički obradi rižu.
  5. Promiješajte rižu s viljuškom, izbacite iz lonca đumbir i limunsku travu i poslužite odmah s komadićima svježeg krastavca.

Preporučujemo