Sastojci:

 

60 g lješnika,

180 g čokolade za kuhanje,

4 jaja,

170 g meda,

325 g slatke pavlake,

1 kašičica ekstrakta vanilije.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte rernu na 165 stepeni. Pleh obložite pek papirom i rasporedite lješnike po njemu. Zapecite oko 10 minuta, ali pazite da ne zagore. Skinite kožicu s lješnika pa ih isjeckajte.

 

  1. Preko papira za pečenje stavite foliju, pa rasporedite sjeckane lješnike. Otopite čokoladu na pari i prelijte je preko. Stavite u frižider da se malo ohladi, a kada se stegne, izlomite čokoladnu smjesu na male komade.

 

  1. Pleh veličine 20 x 20 cm obložite folijom. U manjoj posudi umutite žumanca i dodajte med. U drugoj zdjeli čvrsto umutite bjelanca. U trećoj posudi dobro umutite slatku pavlaku i ekstrakt vanilije pa pomešajte s umućenim bjelancima. Na kraju spojite i žumanca s kremastom smesom te dodajte i mješavinu čokolade i lješnika.

 

  1. Sipajte smesu u pripljemljen  pleh i stavite u zamrzivač na najmanje osam sati. Prije posluživanja odvojite desert od folije, izrežite na kocke ili vadite kugle kašikom za sladoled. Po želji ukrasite lješnicima ili čokoladom.