Ovaj hrskavi i aromatični hljeb odličan je kao doručak, uz pečena jaja na oko ili kao večera, uz šaku cherry paradajza, maslina i nešto suhomesnato.
Sastojci:
1 rustikalni baguette
125 g maslaca
3 čehna bijelog luka
vezica svježeg peršuna
prstohvat soli (po želji)
Priprema:
1. Rustikalni baguette zarežite (ali ne odrežite do kraja) na trake širine 1,5 cm. U zdjelici izmiješajte omekšali maslac, dodajte mu sitno sjeckani bijeli luk te sitno sjeckanu vezicu peršuna. Po želji malo posolite.
2. Zarezane dijelove napunite/namažite začinjenim maslacem pa tako pripremljeni baguette zamotajte u aluminijsku foliju (neka spoj folije bude okrenut prema gore, kako biste nakon nekog vremena mogli lako rastvoriti foliju).
3. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stepeni i pecite 15 minuta. Potom izvadite iz pećnice, rastvorite foliju (pazite na vruću paru!), pustite minutu da se hljeb prohladi pa ga napunite kriškicama mozzarelle. Vratite natrag u pećnicu bez zatvaranja u foliju i zapecite 5 minuta.
4. Poslužite vruće, posipano biberom ili mljevenim čili pahuljicama.