Riba se preporučuje makar jednom sedmično jer je izuzetno zdrava i prija našem organizmu. Jedna od omiljenih riba mnogima jeste oslić i to sa razlogom – veoma je jednostavna za pripremu, a ukus je odličan.
Sastojci:
350 g fileta od oslića
pola kašičice crvene paprika i curryja
2 čehna bijelog luka
2 dl bijelog vina
1,5 dl maslinovog ulja
2 dl vrhnja
2 kašike kapara
1 kašičica korijandera
Priprema:
- Filete ribe pospite oštrim brašnom i ispecite ih u maslinovom ulju.
- Filete jednom okrenite i izvadite van. Posložite ih na papirni ručnik da bi se upila suvišna masnoća.
- Na preostalo ulje dodajte sitno nasjeckane kapare i bijeli luk, sve kratko propržite. Zalijte sve bijelim vinom, dodajte crvenu papriku, korijander i curry pa prodinstajte dok se tekućina ne reducira na polovinu.
- Dodajte file od oslića te zalijte vrhnjem i prodinstajte dok vrhnje ne prokuha.