Jede vam se nešto slatko, pa još čokoladno, ali niste baš vješti u kuhinji, a i ne provodi vam se mnogo vremena kraj šporeta. Čokoladni tart je pravo rješenje! Može ga napraviti svako i idealan je ukoliko ste u potrazi za dezertom koji će vam sigurno uspjeti.
Sastojci:
200 g keksa petit beure
100 g maslaca
2 kašike meda
100 g mliječne čokolade
100 g tamne čokolade
1 kašičica ekstrakta vanilije
2 kašičice šećera u prahu
200 ml vrhnja
Priprema:
- Sameljite kekse.
2. U tavi zagrijte maslac i med te pomiješajte s keksima. Ulijte u kalupe za tortice i ohladite.
3. Otopite obje čokolade, kratko ohladite pa dodajte ekstrakt vanilije i šećer u prahu.
4. Istucite vrhnje i dodajte ga čokoladi, prelijte preko biskvita i ohladite dva sata.
5. Prije posluživanja ukrasite nasjeckanim orasima ili nekom drugom dekoracijom po želji (voće, pistacija i sl.)