Ako biste jeli nešto slatko, a ne da vam se provesti mnogo vremena u kuhinji, ovaj je desert odlično rješenje.
Sastojci:
1 puding od vanilije
½ litre mlijeka
3 kašike šećera
keksi s punjenjem od želea i preljevom od čokolade (npr. Jaffa)
tvrdi keksi s maslacem (npr. Petit Beurre)
Sastojci za glazuru:
100 grama čokolade
50 grama maslaca
3 kašike vode
3 kašike šećera
Priprema:
- U plitku posudu posložite tvrde kekse s maslacem tako da prekrijete dno.
- Preko keksa prelijte vrući puding od vanilije koji ste skuhali. Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji udvostručite količinu pudinga.
- Preko pudinga stavite kekse Jaffa okrenute s čokoladnim dijelom prema dole tako da prekrijete cijelu površinu pudinga od vanilije.
- Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smjesu. Maknite s vatre, umiješajte maslac i topao prelijte preko cijelog kolača.
- Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak.
Savjet plus:
Tvrde kekse možete rasporediti i u kalup za torte, te ponoviti isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom.