Sastojci:
250 g isjeckanog pilećeg mesa,
1/2 kg krompira,
1 glavica crvenog luka,
1 čehno bijelog luka,
50-70 g tvrdog sira.
Priprema:
- Skuhajte krompir, izgnječite ga, dodajte jaja i napravite pire (muteći ga mikserom). Ostavite da se ohladi.
- Crni luk sitno isjeckajte, izdinstajte, dodajte usitnjenu piletinu i bijeli luk te dinstajte dok ne bude gotovo.
- Prekrijte tepsiju papirom za pečenje, premažite ga s malo ulja ili putera. Od pirea formirajte gnijezda koristeći platnenu kolačarsku kesu. Ako je nemate, možete pire oblikovati kašikom.
- U gnijezda stavite fil od piletine. Odozgo pospite sirom. Zapecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta. Ako želite, prije posluživanja gotovo jelo ukrasite peršunom.
- Poslužite s pavlakom.