Sastojci:
Pileći file,
300 g očišćenih šampinjona,
1 luk,
1 ljuta papričica,
mješavina začina (peršun, majčina dušica, origano, metvica),
so,
6-8 palačinki (kako inače pravite).
Za pohovanje:
Brašno,
4 jaja,
prezla,
ulje za prženje.
Priprema:
- Palačinke pripremiti i popržiti prema uobičajenom receptu.
- Na malo ulja propržiti luk i ljutu papričicu (može se dodati i bijeli luk), dodati svježe nasjeckane gljive, promiješati, posoliti pa dodati začine.
- Dinstati uz dodavanje vode po potrebi. Pred kraj dodati kuhanu piletinu.
- Na palačinke rasporediti po 2-3 kašike ove smjese u jednom redu pa palačinke motati kao sarmu, prvo uviti krajeve prema unutra pa onda zarolati palačinke.
- Pohovati ih na uobičajeni način, prvo brašno, jaja pa u mrvice i ponoviti ovaj postupak još jednom. Pržiti u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju, vaditi na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.
- Može se poslužiti kao toplo predjelo, a i kao glavno jelo uz neku sezonsku salatu.