Sastojci:
6 jufki za pite (deblje kore)
1 kašičica začina
1 kašika maslinovog ulja
2 kašičice mljevene crvene paprike
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
200 g gljiva
2 jajeta
60 g mrkve
600 g pilećeg filea
200 ml ulja za prženje
Priprema:
- Piletinu kuhati oko 20 minuta.
- Gljive sitno nasjeckati i prepržiti na maslinovom ulju.
- U zdjeli izmiješati sitno narezanu ohlađenu kuhanu piletinu, gljive, naribanu mrkvu, jaja, začin, biber, so i mljevenu papriku.
- Listove tijesta narezati u obliku pravougaonika (iz jedne jufke dobivaju se četiri pravougaonika), na svaki staviti 1-2 kašičice pripremljenog fila i saviti.
- Bureke staviti u vruće ulje i pržiti do zlatno-smeđe boje.
Posluživanje: Cigara-burek s piletinom poslužiti s jogurtom.
Savjet: Pečeni burek odložiti na upijajući papir kako bi upio višak masnoće.