Sastojci:
pola kg špinata,
pola kg pečene jufke,
1 kg svježeg kravljeg sira,
3 (2+1) jajeta,
4 čehna bijelig luka,
3 dl jogurta,
so,
otopljeni maslac.
Priprema:
- Špinat oprati, očistiti i nasjeckati na trakice. Dodati 2 jajeta, kravlji sir, protisnuti bijeli luk i nekoliko prstohvata soli te dobro promiješati.
- Jednu po jednu jufku stavljati u veliku tepsiju, prskajući svaku vrućom vodom. Kad jufke omekšaju staviti dvije u maslacem podmazani pleh, po njemu rasporediti fil od špinata i tako raditi dok ne potrošite jufke i špinat. Nemojte zaboraviti da svaku jufku prelijete istopljenim maslacem. Na vrhu treba biti pečena jufka koju ćete preliti smjesom od jogurta, 1 jaja i prstohvata soli.
- Pitu peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Savjet: Umjesto jogurta možete koristiti i vrhnje.