Sastojci:
1,2 kg svježe piletine (cijelo pile),
1 limun,
sok od jednog limuna,
so, biber,
30 g senfa,
1 g feferona,
150 g mrvica od hljeba,
10 g sitno sjeckanog začinskog bilja (ruzmarin, timijan…).
Priprema:
- Prepoloviti pile, oprati i osušiti papirnatim ručnikom. Odvojiti krila. Odvojiti batake i meso od kosti.
- Meso omekšati batom, začiniti uljem, solju, biberom, sokom od limuna, feferonima te začinskim biljem.
- Prekriti paprinim ubrusom i staviti u frižider da se marinira otprilike 15 minuta.
- Peći piletinu na grill tavi okrećući je s vremena na vrijeme.
- Pečenu piletinu premazati sa senfom, posuti prosijanim mrvicama od hljeba koje ste aromatizirali limunovom koricom i začinskim biljem. Staviti u rernu i peći od 18 do 20 minuti.
- Servirati piletinu nasjeckanu na komadiće.