Za koru:
2 jajeta,
2 kašike brašna,
2 kašike kokosovog brašna,
4 kašike šećera,
kašika ulja.
Za kremu:
500 g gorke čokolade,
300 ml ulja,
250 g šećera,
2 vanilin šećera,
malo soli,
6 jaja,
250 g jogurta od vanile,
100 g brašna,
250 g kokosovog brašna,
kesica praška za pecivo,
250 ml slatkog vrhnja.
Priprema:
- Umutiti sve sastojke, pa izliti tijesto u podmazan i brašnom posut pleh.
- Ulje, šećer, vanilin šećer i so izmiješati i mutiti mikserom dodajući jedno po jedno jaje. Dodati jogurt i prohlađenu otopljenu čokoladu.
- Brašno pomiješati s praškom za pecivo i 200 g kokosa, pa sjediniti s prvom masom.
- U rerni zagrijanoj na 180 stepeni peći prvi biskvit 10 minuta, potom sipati drugu masu i peći još pola sata.
5.Posuti preostalim kokosovim brašnom, a ohlađeni kolač sjeći na kocke.