Sastojci:
1 veće pile
250 g teleće šnicle
200 g suhog mesa
500 g pileće džigerice i srca
300 g svježih šampinjona
maslac
ulje
150 g suhog mesa
3 kuhana jaja
250 g riže
2 čehna bijelog luka
kašika senfa
mljeveni biber
žalfija
ulje
so, biber
Priprema:
- Piletu odstraniti kožu i dobro ga posoliti i pobiberiti spolja i iznutra.
- Teleće i suho meso isjeckati na kocke i pržiti u tavi na zagrijanoj mješavini ulja i maslaca. Dodati isjeckane šampinjone i posoliti, a kada tečnost ispari, sipati malo vode i dinstati. Kad sve omekša sjediniti s kuhanom rižom.
- Pileću džigericu i srca isjeckati na komadiće i pržiti u drugoj tavi na ulju. Posoliti, pobiberiti, dodati žalfiju i sitno sjeckani bijeli luk.
- Kada je džigerica pržena, dodati joj kašiku senfa i sjeckana kuhana jaja te obje smjese sjediniti.
- Unutrašnjost pileta premazati maslacem i napuniti filom. Otvor pričvrstiti koncem, a pile obložiti listovima suhog mesa.
- Napunjeno pile staviti u pleh, poprskati uljem i preliti s 200 ml vode. Peći sat vremena na 230 stepeni.