Tijesto:
250 g brašna,
150 g maslaca,
50 g šećera,
2 kašike vrhnja,
1 kašika ruma,
korica limuna.
Fil:
500 g jabuka,
50 g šećera,
30 g grožđica,
rum,
cimet,
30 g šećera.
Priprema:
- Prosijano brašno izmiješati s izmrvljenim maslacem. Dodati šećer, vrhnje, rum i naribanu limunovu koricu. Dobro umijesiti. Ostaviti da stoji sat.
- Podijeliti tijesto na dva dijela i razvaljati. Pleh za pečenje politi vodom, staviti jedan dio tijesta i popeći.
- Kad je gotovo staviti fil: oguliti i naribati jabuke. Dodati šećer, grožđice, rum i cimet. Dobro izmiješati.
- Na fil staviti drugu polovinu tijesta, nabosti viljuškom i peći dok tijesto ne dobije zlatnožutu boju.
- Kad je gotovo posuti šećerom i rezati na kvadrate ili trokute – ovisno o dimenzijama pleha.