Sastojci:
pola kg mljevenog mesa,
1 svježa ljuta papričica,
2 jajeta,
pola kesice praška za pecivo,
2 kašike kečapa,
2 kašičice senfa,
6 kašika prezli,
2 kašičice aleve paprike,
1 glavica crnog luka,
2 čehna bijelog luka,
suhi biljni začin,
biber.
Priprema:
- Svježu papričicu, crni i bijeli luk isjeći na što sitnije kockice.
- U dublju posudu staviti mljeveno meso, pa dodati jaja, kečap, senf, pecivo, prezle, alevu papriku, začin i biber (količina po želji), kao i isjeckanu papriku, crni i bijeli luk. Sve dobro zamijesiti rukom. Mijesiti dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Ostaviti u frižider, oko sat.
- Izvaditi iz frižidera i formirati pljeskavice. Pržiti ih na ulju ili u gril tavi. Poslužiti sa salatom, po izboru.