Sastojci:
4 jajeta,
10 dkg smeđeg šećera,
10 dkg kukuruznog brašna,
malo sode bikarbone.
Za kremu:
0,5 kg pirea od kestena,
5 dkg mljevenog smeđeg šećera,
20 dkg čokolade čokolade (70 posto kakaa),
7 dl biljnog vrhnja za šlag,
vanilin šećer.
Sastojci za glazuru:
10 dkg čokolade (70 posto kakao maslaca),
5 dl vrhnja za šlag.
Sirup:
1,5 dl vode,
10 dkg smeđeg šećera,
vanilin šećer.
Priprema:
- Bjelanca istucite sa šećerom u čvrst snijeg, dodajte žumanca i brašno sa sodom bikarbonom. Smjesu izmiješajte i pecite 7 do 10 minuta na 170 stepeni pa ohlađen biskvit prerežite vodoravno na dva dijela.
- Za pripremu sirupa pomiješajte sve sastojke, skuhajte, pa dobro ohladite.
- Za pripremu kreme kesten, smeđi šećer, vanillin šećer i pola dl vrhnja pomješate i dodajte 1,5 dl tučenog vrhnja. Biskvit poškropite sirupom pa namažate smjesom od kestena. Malo smjese ostavite za dekoraciju.
- Čokoladu usitnite i zalijte s 2 dl vrućega vrhnja pa miješajte dok se ne rastopi. Nekoliko kašika rastopljene čokolade namažite na kesten, pa stavite drugi dio biskvita. Poškropite ga sirupom.
- Ostatak vrhnja tucite u šlag i dodajte u ohlađenu, ali tekuću čokoladu, pa tanko namažite na biskvit. Ostatak čokoladne kreme koristite za dekoraciju.
- Za glazuru usitnjenu čokoladu polijte vrućim vrhnjem i rastopljeno nanesite na tortu. Ohlađenu tortu dekorirajte kremom i kestenom.