Sastojci:
500 g pilećeg filea,
2 čehna bijelog luka,
5 crvenih paprika, žuta i zelena paprika,
3 tikvice,
konzerva kukuruza šećerca,
malo maslinovog ulja,
puter,
1-2 kesice mješavine meksičkih začina,
500 g kačkavalja,
paket većih tortilja,
čili prah.
Priprema:
- Na mješavini putera i maslinovog ulja prodinstajte pileći file isjeckan na štapiće. Dodajte sitno isjeckane paprike, a kada se sve zajedno prodinsta sipajte sitno isjeckan bijeli luk i kukuruz. Sve promiješajte pa dodajte meksički začin i nalijte vodom prema uputstvu sa kesice.
- U smjesu stavite sitno isjeckane tikvice, zatim čili i so po ukusu, pa sve kratko prodinstajte, vodeći računa da tikvice budu napola mekane.
- U vatrostalnu nauljenu posudu slažite red tortilja, red dinstanog povrća, red narendanog kačkavalja. Ponavljajte dok ima mase i na kraju završite redom tortilja.
- Sokom od dinstanja poprskajte tortilje, prekrijte kačkavaljom i stavite musaku da se peče 30-35 minuta na 200 stepeni.