Sastojci za prvu smjesu:
1 jaje,
60 g mljevenih proprženih lješnika
po 100 g šećera, margarina i pšeničnog oštrog brašna.
Sastojci za drugu smjesu:
4 jaja,
po 100 g šećera i čokolade,
150 g margarina ili putera,
kašičica pšeničnog oštrog brašna.
Za glazuru:
60 g putera,
100 g čokolade,
3 kašičice mlijeka.
Priprema:
- Prvo tijesto: Pjenasto umutite jaje i šećer pa dodajte omekšali puter, mljevene lješnike i brašno. Manji pleh prečnika 20×30 cm premažite margarinom, pospite brašnom pa u njega sipajte tijesto. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 10 minuta.
- Drugo tijesto: Pjenasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte omekšali puter, otopljenu čokoladu i brašno. U tu smjesu postepeno umiješajte snijeg od bjelanaca.
- Na prvo tikesto dopola pečeno sipajte drugu smjesu, temperaturu u rerni smanjite na 150 stepeni i sve zajedno pecite oko 50 minuta. Puter i čokoladu uz dodavanje mlijeka otopite na pari, a kada se glazura malo ohladi prelijte preko kolača.