Sastojci:
4 veće jabuke,
1 šolja brašna,
četvrtina kašičice praška za pecivo,
2 kašike šećera,
četvrtina kašičice soli,
osmina kašičice cimeta,
1 jaje,
1 šolja sirutke,
pola šolje ulja,
Za posipanje:
3 kašike šećera,
1 kašičica cimeta.
Priprema:
- U većoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet, a u drugoj mlijeko, jaje i sirutku.
- Jabuke izdubite u sredini i isijecite ih na kolutove debljine 1 centimetar, umočite u jaje, a potom i u brašno, te pecite u ulju zagrijanom na 175 stepeni, dok jabuke ne postanu hrskave i zlatne.
- Odložite ih na pleh obložen papirom, kako bi upio suvišnu masnoću, a potom umočite u mješavinu šećera i cimeta.