Sastojci:
400 grama faširanog mesa,
300 grama kačkavalja,
kore za lazanje,
1 litar mlijeka,
ulje, puter,
brašno,
kečap,
suhi začin, origano, bosiljak.
Priprema:
- U tavi s malo ulja izdinstati faširano meso i dodati suhi začin, origano i bosiljak po ukusu.
- Bešamel sos: u šerpu sipati ulje da prekrije dno i kašiku putera. Kada se masa od ulja i putera sjedini, skloniti s ringle i dodati brašno da bi pokupilo masnoću. Preliti mlijekom i vratiti na ringlu, pa miješati žicom dok se ne zgusne. Začiniti suhim začinom, bosiljkom i origanom po ukusu.
- Redanje: u pleh staviti prvi red kora, zatim premazati koru bešamel sosom samo toliko da je prekrije, staviti meso (kao na pitu), izrendati kačkavalj i preko mjestimično staviti kečap i novu koru.
- Redati dok ima kora i fila. Na posljednju koru staviti bešamel sos i rendani kačkavalj, pa peći u prethodno zagrijanoj rerni oko 40 minuta, dok ne porumeni i ne uhvati koru.
- Izvaditi iz rerne čim se ispeče da se ne bi osušilo. Isjeći na kocke i poslužiti.