Sastojci:
2 jajeta,
150 g šećera,
2 kašicice narendane limunove kore,
8 kašika maslinovog ulja,
8 kašika soka od narandže,
2 kašike limunovog soka,
150 g brašna,
2 kašičice praška za pecivo,
50 g kukuruznog griza,
2 manje breskve,
grančica ruzmarina,
2 kašike pinjola (ili badema),
kašika marmelade od breskvi ili narandže.
Priprema:
- Podmažite udubljenja kalupa za mafine. Rernu zagrijte na 200 stepeni. Pjenasto umutite jaja, šećer i limunovu koricu, pa umiješajte ulje i sok narandže i limuna. Brašno, prašak za pecivo i griz pomiješajte te dodajte u jaja i još jednom sve promiješajte. Tijesto stavite u udubljenja.
- Breskve operite, uklonite im košpice, pa ih isijecite na tanke kriške. Nasjeckajte nekoliko listića ruzmarina pa ih umiješajte u tijesto. Tijesto napunite breskvama, ruzmarinom i pinjolima i pecite 20 minuta.
- Marmeladu ugrijte pa njome odozgo premažite mafine. Ostavite da se hlade desetak minuta u kalupu, a onda ih izvadite.