Sastojci:
170 g tamna čokolada,
2 kašike maslaca,
pola šoljice kokosovog mlijeka,
2 kašike tamnog ruma,
2 kašike curryja,
1 kašičica korice limete,
200 g slatkog vrhnja,
1 kašika šećera u prahu,
4 banane,
sladoled od vanilije,
miješani orašasti plodovi,
suhi kokos.
Priprema:
- Čokoladu i maslac zajedno otopiti na laganoj vatri do glatke smjese. Zatim umiješati naredna četiri sastojka i promiješati.
- Vrhnje i šećer u prahu umutiti u šlag pa ohladiti i držati u frižideru do upotrebe.
- U zdjelice složiti po 2 polovine banane. Između dodati 3 kugle sladoleda od vanilije.
- Preliti toplim čokoladnim preljevom. Dodati šlag pa posipati kokosovim pahuljicama i usitnjenim orašastim plodovima po vlastitom ukusu.