Sastojci za 1 biskvit (potrebna su 3):
3 jaja,
50 g šećera,
60 g brašna.
Za kremu:
500 g malina,
10 g šećera u prahu,
500 g mascarponea,
600 ml vrhnja za šlag,
2 šlag fixa,
2 kesice želatina u prahu,
2 vanilin šećera,
150 g šećera.
Dekoracija:
300 ml slatkog vrhnja za šlag,
nekoliko malina.
Priprema:
- Umutiti čvrsti snijeg od bjelanaca, dodati šećer i miksati dok se šećer ne rastopi. Dodati žumanca, jedno po jedno, zatim brašno i sve dobro izmiješati te peći 7 do 10 minuta na 170 stepeni u kalupu koji ste prethodno malo pobrašnili. Ponoviti postupak za preostala dva biskvita, i ostaviti da se ohlade.
- Maline oprati, ocijediti i smiksati ih štapnim mikserom zajedno sa šećerom u prahu.
Procijediti kroz sitno cjedilo da biste odstranili sitne košpice. Želatin otopiti sa 10 kašika hladne vode i ostaviti da stoji 10 minuta.
- Slatko vrhnje za šlag umutiti sa šlag fixom i vanilin šećerom. Mascarpone promiješati sa šećerom. Umućeno slatko vrhnje i mascarpone dobro promiješati i sjediniti. Želatin zagrijati na laganoj vatri ili na pari i kad se otopi dodati je smjesi od mascarponea i vrhnja. Dobro izmiksati.
- Kremu podijeliti na dva jednaka dijela i u jedan dodati pire od malina, promiješati.
- Na pladanj staviti prvi biskvit, oko njega prsten od kalupa i na biskvit staviti kremu s malinama. Na kremu od malina staviti drugi biskvit i na njega bijelu kremu. Na bijelu kremu staviti treći biskvit.
- Tortu ostaviti najmanje 4 sata u frižideru da se stisne, skinuti prsten od kalupa i premazati umućenim slatkim vrhnjem i ukrasiti s nekoliko malina.