Sastojci za koru:
150 g posnog keksa,
60 g putera + 1 kašika kakaa,
po potrebi nekolike kašike mlijeka.
Čoko fil:
500 g mascarpone sira,
250 ml slatke pavlake,
200 g čokolade za kuhanje,
100 g čoko krema,
60 g šećera u prahu,
1 kašičica ekstrakta vanilije,
300-350 g malina.
Priprema:
- Kora od keksa: U blenderu izmiksati keks i kakao sa istopljenim i ohlađenim do sobne temperature puterom, premao potrebi dodati malo mlijeka. Na podlogu staviti kalup prečnika 20 cm i utisnuti na dno koru od keksa, poravnati i ostaviti u frižider dok spremite fil.
- Čoko fil: Mascarpone izmiješati sa šećerom, slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Istopiti čokoladu, mlaku dodati u mascarpone, zajedno sa čoko kremom.
- Kašikom pažljivo dodati slatku pavlaku. Maline dodati u fil i kratko izmiješati. Staviti preko kore od keksa, poravnati i ostaviti da se ohladi 5-6 sati, ili najbolje preko noći.