Sastojci:
50 g putera,
50 g šećera,
žumance,
15 g kakaa,
70 g mljevenog keksa,
bjelance,
2 kašike ruma,
20 g ušećerene narandžine kore,
20 g suhog grožđa,
30 g sjeckanih žele bombona,
malo sjeckanih oraha,
20 g voća iz slatka,
50 g borovnica.
Za glazuru:
100 g bijele čokolade,
malo ulja.
Priprema:
1. Umutite omekšali puter sa šećerom, dodajte žumance, pa kakao, potom polovinu mljevenog keksa, bjelance i rum.
2.U drugoj posudi sjedinite preostalu količinu mljevenog keksa sa ostalim sastojcima. Kada masu dobro sjedinite pomješajte je sa prethodnom, sipajte u okrugli pleh za tortu, nakon 10 minuta skonite obruč, pa tortu premažite tankom glazurom od rastopljene bijele čokolade. Po vrhu ukrasite po želji.
3.Tortu potom ostavite najmanje jedan dan da se suši na zraku pa tek onda sjecite i služite.