Sastojci:
4 debela odreska lososa,
1/2 kašičice soli,
1/2 kašičice bibera,
50 g kokosovog brašna,
2 kašike ulja.
Za preljev:
2 jaja,
200 ml slatkog vrhnja,
1 kašičica vegete pikant,
1 kašičica crvene paprike u prahu,
1 kašika peršuna,
150 g mocarele.
Priprema:
1. Odreske lososa posoliti i pobiberiti s jedne i druge strane. Kokosovo brašno usitniti u električnoj sjeckalici. Pripremljene odreske lososa uvaljati u kokosovo brašno.
2. Odreske popeći u široj tavi na zagrijanom ulju nekoliko minuta sa svake strane, a potom staviti u vatrostalnu posudu.
3. Jaja umutiti s vrhnjem, vegetom pikant i paprikom u prahu. Dodati nasjeckani peršun.
4. Mješavinom preliti losos, a po površini rasporediti mocarelu narezanu na kriške. Peći u rerni zagrijanoj na 210 stepeni 15-20 minuta.