Sastojci:
400 g kadaifa,
200 g otopljenog maslaca,
Agda:
3 čaše od 2 dcl šećera,
3 čaše vode,
1 kašika soka od limuna.
Krema:
6 žumanaca,
6 čaša mlijeka,
1 čaša šećera,
7 kašika griza,
2 kašike gustina,
1 vanilin šećer,
2 šlag pjene.
Priprema:
1. Kadaif rastresti i staviti u tepsiju, posuti otopljenim maslacem i peći na 180 stepeni da porumeni (oko 20 minuta). Ostaviti da se prohladi.
2. Kuhati vodu i šećer na umjerenoj temperaturi 5-6 minuta, agda ne treba biti gusta. Toplu preliti preko kadaifa i ostaviti da se kolač ohladi.
3. Žumanca umutiti sa šećerom da malo zapjene i pobijele, dodati griz, gustin, vaniliju i mlijeko. Izmiješati i staviti na tihu vatru. Povremeno promiješati, a kada se dobro zagrije, stalno miješati dok se krema ne zgusne 3-4 minute. Nemojte pustiti da prokuha.
4. Ostaviti da se prohladi pa kremu staviti preko kadaifa. Kolač ukrasiti šlag pjenom.