Sastojci:
250 g brašna,
prašak za pecivo,
4 jaja,
2 dl ulja (po mogućnosti od kikirikija),
200 g zelenih maslina bez košpica,
200 g salame,
160 g rendanog tvrdog žutog sira,
malo limunovog soka,
so,
biber.
Priprema:
1. U posudi pomiješati brašno i prašak za pecivo, napraviti udubljenje u sredini, dodati jaja i dobro izmiješati drvenom kašikom.
2. Zatim sipati ulje, promiješati, doliti bijelo vino i sok od limuna, blago posoliti i pobiberiti i nastaviti miješati dok smjesa ne postane glatka i homogena.
3. Oprati zelene masline ispod mlaza hladne vode, ocijediti ih i presjeći na pola po dužini.
4. Salamu isjeckati na kockice pa zajedno s maslinama i rendanim sirom dodati u tijesto i dobro izmiješati.
5. Sipati u podmazani pleh i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 60 minuta.