Sastojci:
1 puding s okusom vanilije,
srž jednog vanilija štapića,
40 g šećera,
300 ml mlijeka,
150 g jogurta.
Za voćni umak:
1 limeta,
1 komadić đumbira,
50 g šećera,
naribana korica narandže.
Priprema:
1. Isperite kalupe za puding hladnom vodom. Pripremite puding prema uputi na omotu, a štapić vanilije ili ubacite cijeli u mlijeko dok ne zavrije pa izvadite iz mlijeka ili mu samo izvadite srž pa skuhajte puding kako je opisano.
2. Skuhanom pudingu primiješajte jogurt pa smjesu izlijte u pripremljene kalupe. Ostavite na hladnom najmanje 2 sata ili stavite na pola sata u zamrzivač.
3. Operite limetu, osušite, naribajte koricu pa je prepolovite na pola i iscijedite sok.
4. Đumbir ogulite i naribajte pa primiješajte soku od limete zajedno sa šećerom i narandžinom koricom. Smjesu kratko prokuhajte pa ostavite da se ohladi.
5. Istresite puding iz kalupa na tanjirić za posluživanje, zalijte umakom od limete i đumbira pa ukrasite koricom limete i poslužite.