Sastojci:
1 l pilećeg temeljca,
1 vezica šparoga,
pola šolje smrznutog graška,
1 kašika maslinovog ulja,
pola luka,
pola kašike maslaca,
1 šolja polirane riže,
poal šolje parmezana,
1 šolja Arboro riže,
so,
svježe mljeveni biber.
Priprema:
1. Šparoge skuhati na pari 3 do 5 minuta. U većoj i dubljoj tavi otopiti maslac sa maslinovim uljem. Dodati luk i dinstati dok omekša, oko 3 minute. Zatim dodati arboro rižu i miješajući kuhati dok ne postane staklasta.
2. Dodati kutljaču vrućeg temeljca i nastaviti miješati. Ponovo dodati kutljaču temeljca i postupak ponavljati dok riža ne bude kuhana.
3. Umiješati šparoge i grašak, ponovo dodati temeljac i kuhati dok povrće omekša. Na kraju umiješati parmezan te začiniti solju i biberom pa odmah servirati.