Sastojci:
3 tikvice,
2 kašike maslinovog ulja,
3 mlada luka,
manja veza bosiljka,
150 g edamera,
2 jaja,
100 ml pavlake za kuhanje,
2 čehna bijelog luka,
so,
biber,
2 kašike parmezana.
Priprema:
1. Tikvice operite, osušite, narežite na tanje kriške i posolite. Isjeckajte mladi luk, bosiljak i narendajte sir. Ako su tikvice pustile vodu, malo ih ocijedite i pomiješajte s lukom, bosiljkom i sirom. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, pa u njoj rasporedite tikvice.
2. Izmutite jaja, uijmešajte pavlaku, isjeckan bijeli luk, malo soli, bibera i prelijte preko tikvica. Pecite 15 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, zatim pospite parmezanom i pecite još 10 minuta.