Sastojci:
1 velika vezica svježeg peršuna,
1 vezica začinskih trava (list prase, vlasac, bosiljak, menta, origano, ruzmarin, timijan, estragon),
2-3 čehna bijelog luka,
5-6 zelenih maslina bez košpice,
1 kašičica mariniranih kapara,
1 kašičica senfa,
2 kašičice bijelog vinskog sirćeta,
150 ml maslinog ulja,
mljeveni biber i
so.
Priprema:
1. Začinsko bilje oprati i po potrebi odstraniti stabljike koje su tvrde. Sve sastojke, osim ulja staviti u multipraktik i samljeti u glatku masu.
2. U masu zatim dodati ulje i još jednom sve izmiješati u blenderu. Začiniti još malo solju i biberom ako je potrebno.
3. Ovaku salsu iskoristiti u roku od tri dana, služeći je uz totilja čips ili roštilj. Salsu takođe možete sipati u posudu za led, pa zamrznuti i vaditi po potrebi za neka druga jela.